Artikeln publicerades 2 april 2024

Företagsbesök - Nina Bergman Keramik

Nina Bergman tog emot oss i sin ateljé vid manufaktursmedjan i Olofsfors vackra bruksmiljö. Från fönstret i ateljén är det en underbar utblick över Leduån och det lilla vattenfallet från dammen, en vy som inspirerar till kreativitet.

Nina är en konsthantverkare och skulptör som jobbar i keramik, alltifrån porslin till stengods. Hon brinner för formgivningen, detaljerna och designen. Under några år hade Nina butik och ateljé på Gotland för att sedan bo och verka nere i Glasrikets Pukeberg som kursledare och konsthantverkare. Men nu har Nina hittat hem till sina rötter i Västerbotten. Ateljén är full av prylar och utrustning, men saknar än så länge brännugnen som ska fraktas ner så fort snö- och isläget tillåter.

Nina och Keramikateljén är ett varmt och välkommet tillskott till Nordmaling och till Bruket! Och slutligen ett tips till er med buskig mustasch... Nina har den perfekta lösningen på att slippa doppa mustaschen i kaffet varje gång!

Tack Nina för att du valt att bo och driva företag i Nordmaling!

Bilden: Nina Bergman tillsammans med Kommunstyrelsens ordförande Madelaine Jakobsson och Näringslivssamordnare Conny Nordendahl. Kommunchef Thomas Berglund deltog också.

Nina Bergman Keramik