Företagsrådgivning

Kommunens näringslivsutvecklare erbjuder rådgivning för företag. Detta kan exempelvis gälla om du planerar att starta ett företag, utveckla ditt företag eller vill flytta ditt företag till kommunen.

Näringslivsutvecklare

Conny Nordendahl - 0930-14385 conny.nordendahl@nordmaling.se

Stina Sylvin - 0930-14132 stina.sylvin@nordmaling.se

NyföretagarCentrum Nordmaling

NyföretagarCentrum Umeå/Nordmaling ingår i en riksomfattande organisation med syfte att hjälpa och stödja blivande och nyblivna företagare. Tillsammans med näringslivet och kommunerna i vårt område arbetar NyföretagarCentrum för att öka nyföretagandet genom att skapa goda förutsättningar och ett gott företagsklimat.

Hos oss får du kostnadsfri, konfidentiell och objektiv rådgivning i samband med att du ska starta eget företag. Vi har erfarna rådgivare som hjälper dig med din affärside’, frågor kring budget, marknadsföring eller andra frågor som rör ditt företagande.

Rådgivningen är helt kostnadsfri tack vare vårt nätverk av samarbetspartners som stödjer oss, både med finansiella medel och med personlig expertis och engagemang.

När du har varit på rådgivning hos oss kommer du att vara bättre förberedd för livet som egenföretagare. Det enda vi kräver av dig är ditt engagemang och att du tror på din ide’.

Boka rådgivning

Välkommen att boka tid för kostnadsfri, objektiv och konfidentiell rådgivning.

Boka Rådgivning Länk till annan webbplats. Länk till annan webbplats.

Om du vill så kan du förbereda dig innan du kommer till rådgivningen. Tänk igenom följande frågeställningar:

  • Varför vill du starta företag?
  • Hur ser din affärside’ ut?
  • Finns det kunder till den vara eller tjänst du vill sälja?
  • Finns det konkurrenter till ditt blivande företag?
  • Vilka kontakter behöver du för att bygga upp ditt företag?
  • Vilka resurser i form av exempelvis tid, utrustning, lokal och personal behöver du för att komma igång?
  • Hur ser en första budget ut och vilka finansieringsalternativ finns det?
  • Hur påverkas din privata ekonomi av ditt företagande?

Almi Företagspartner

Almi är ett statligt ägt bolag som arbetar för att skapa förnyelse och tillväxt i näringslivet genom finansiering i kombination med rådgivning.

ALMI Företagspartner Nord Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. Länk till annan webbplats.

Energi- och klimatrådgivning

Vill du komma igång med energiarbetet i ditt företag? Kontakta din energi- och klimatrådgivare för ett besök så hjälper vi er till ett mer energismart företag. Vår rådgivning är kostnadsfri samt oberoende och vi ger råd i energifrågor som berör allt från fastigheter till transporter.

Kontaktperson Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. Länk till annan webbplats.

Konsumentrådgivning

Konsumentrådgivningen besöker företag och ger information om sin verksamhet och konsumenträtten. En väl fungerande marknad kräver jämbördiga parter. Genom informationsinsatser för både näringslivet och konsumenterna kan vi göra förhållandena något mer jämbördiga.

Rådgivning för företag Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. Länk till annan webbplats.

Coompanion

Coompanion är företagsrådgivaren när människor vill starta eget tillsammans. De finns på 25 platser i landet och finns i stort sett ett Coompanion per län. Coompanion breddar entreprenörskapet och ger människor som vill förverkliga idéer tillsammans skräddarsydd information, rådgivning och utbildning - från idé till framgångsrikt företagande.

Coompanion Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. Länk till annan webbplats.

Convoy

Convoy är ett regionalt, kooperativt egenanställningsföretag som ägs av Coompanion Västerbotten, Coompanion Norrbotten, Företagarna Västerbotten, Hela Sverige ska leva Norrbotten, Hushållningssällskapet Norr- och Västerbotten samt Länsbygderådet Västerbotten. Convoy skapar möten mellan entreprenörer och utvecklar affärer och företagande.

Convoy Länk till annan webbplats.

Conny Nordendahl och Stina Sylvin, Näringslivsutvecklare vid Nordmalings kommun

Conny Nordendahl och Stina Sylvin, Näringslivsutvecklare vid Nordmalings kommun