Driva och utveckla företag

Leder du ett företag som vill utvecklas? Här har vi samlat information om organisationer och nätverk som kan ge dig hjälp och stöd inom företagsutveckling.

Nordmalings kommun samarbetar med flera regionala aktörer för att stödja företags- och branschutveckling, öka etableringar samt skapa förutsättningar för regionens tillväxt. Vi samarbetar även med företagsorganisationer för att stärka och stödja näringslivsutvecklingen lokalt. Du som företagare hittar här nedan mer information om hur du kan utveckla just ditt företag.

Näringslivsutvecklare

Conny Nordendahl - 0930-14385 conny.nordendahl@nordmaling.se

Stina Sylvin - 0930-14132 stina.sylvin@nordmaling.se

Finansiering

Tillväxtens livsluft är ett kreativt klimat. Men det behövs också riskvilligt investeringskapital. Nedan följer några exempel på vart du kan vända dig.

Region VästerbottenLänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. Länk till annan webbplats. - Sedan 2019 har region Västerbotten tagit över alla regionala företagsstöd, handläggare för Nordmalings kommun är Tobias Bergström.

AckraLänk till annan webbplats. Länk till annan webbplats. InvestLänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. Länk till annan webbplats. — Riskkapitalbolag ägt till lika delar av AC Invest AB och Skellefteå Kraft AB. Stödjer små och medelstora företag.

Almi FöretagspartnerLänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. Länk till annan webbplats. — Rådgivning, finansiering m.m. till små och medelstora företag i regionen, på uppdrag av stat, landsting och kommuner.

ConsultorLänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. Länk till annan webbplats. — Kunskapsföretag med inriktning på affärs- och organisationsutveckling. Har bl.a. bistått företag vid etableringar i Norrland.

EU-finansierade projekt — Ta kontakt med vår Näringslivsutvecklare så kan vi hjälpa dig vidare.

ExportkreditnämdenLänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. Länk till annan webbplats. — garanterar företag och banker betalning vid export.

IndustrifondenLänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. Länk till annan webbplats. - Industrifonden investerar i små och medelstora svenska bolag med potential att växa på en internationell marknad.

LänsstyrelsenLänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. Länk till annan webbplats. — Länsstyrelsen handlägger numer bara stöd (även vissa företagsstöd) inom landsbygdsprogrammet.

NorrlandsfondenLänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. Länk till annan webbplats. — Riskkapitalbolag inriktat på små och medelstora företag i Norrland.

Svenska riskkapitalföreningenLänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. Länk till annan webbplats. — är en obunden, ideell intresseförening för företag och personer som är aktiva i den svenska riskkapitalbranschen.

TillväxtverketLänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. Länk till annan webbplats. — beslutar om bland annat transportbidraget. Transportbidraget är ett regionalt företagsstöd som syftar till ökad tillväxt och en balanserad regional utveckling.

Conny Nordendahl och Stina Sylvin, Näringslivsutvecklare vid Nordmalings kommun

Conny Nordendahl och Stina Sylvin, Näringslivsutvecklare vid Nordmalings kommun