Flyttguide

När du är på väg

När du har bestämt dig för att flytta (eller flytta tillbaka) till Nordmaling är det så klart en hel del praktiskt som behöver ordnas. Allt ifrån ett boende som passar dina önskemål och ett jobb där du kan trivas och utvecklas. Har du dessutom barn vill du se till att de får perfekta förutsättningar här i Nordmaling.

För att underlätta lite på vägen har vi samlat några tips om var du hittar den information du behöver inför flytten. Lycka till, vi ses!

  • Flyttanmälan till Skatteverket Länk till annan webbplats.för att få rätt folkbokföringsadress. Anmäl din nya adress till Adressändring Länk till annan webbplats.så får du din post eftersänd till nya bostaden. På så sätt säkerställer du att du får din post till rätt adress.
  • Elleverantör bör kontaktas för att få ett nytt abonnemang till nya adressen. Tänk också på att läsa av mätaren i bostaden du flyttar från.
  • Teleoperatör För att ordna med bredband om du vill kunna surfa på nya adressen behöver du flytta med ditt abonnemang eller byta.
  • Vattenleverantör Kontakta Vakin Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. för att kolla vad som gäller i Nordmaling. Och ett tips är; läs av vattenmätaren innan du flyttar.
  • Sophämtning Kontakta Vakin Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. angående sophämtning.
  • Flytthjälp Flyttjänster infördes i rut-avdragets tjänster den 1 augusti 2016. Du har rätt till rut-avdrag flyttstädning och inflyttningsstädning, flytt av bohag mellan två bostäder samt till och från magasinering om det är ett led i flytten eller få hjälp med att packa, packa upp, lastning och lossning. (Läs mer om detta på skatteverket.se)
  • Försäkringar Se till att säga upp eller flytta med din hemförsäkrning. Bor du i hus gäller även villaförsäkrning. Bor du i bostadsrätt kan du ha ett bostadsrättstillägg.